De Brug

Een kop koffie of thee, dé start van het samen optrekken!

Samen elkaar weten te vinden, elkaar ontmoeten, elkaar helpen.

Samenwerking is niet meer weg te denken! We hebben elkaar nodig.

Zoals de titel al aangeeft, er voor elkaar zijn, hulp vinden bij anderen, begint bij een kopje koffie of thee. Dat is dé functie van het Inloophuis. Laagdrempelig en iedereen is welkom. Voor een ontbijt, een warme maaltijd tussen de middag, elkaar ontmoeten. 6 dagen per week is het Inloophuis geopend en kan een ieder terecht. Of het nu voor een hulpvraag is of gewoon even voor de gezelligheid, van harte welkom!

“Je hebt geen geld, soms niet eens een dak boven je hoofd, je kan nergens terecht en de drempel naar de diverse instanties is torenhoog. Welke wegen moeten er allemaal bewandeld worden om hulp te krijgen en wie helpt je daarbij. Drempels en wegen die zo vanzelfsprekend zijn, zijn voor velen zo hoog of lang dat ze steeds verder wegzakken en uiteindelijk in een isolement raken. Met alle gevolgen van dien.”

De Brug, waar het Inloophuis een onderdeel is, ligt midden in de wijk Hoornes. Samen met alle andere deelnemers van “hoornes, samen in beweging” is De Brug ook groot voorstander van samenwerking en verbindingen zoeken. We hebben elkaar nodig. De bewoners van de Hoornes hebben heel goed in de gaten wat er speelt en kunnen elkaar stimuleren om hulp te zoeken. Het Inloophuis is daar een perfecte ontmoetingsplek voor en geschikt voor allerlei activiteiten. Omdat er professionele hulpverleners op locatie zijn, is doorverwijzing en hulp snel opgepakt.

Want ook hulp bieden doe je samen!

Stichting De Brug
Schaepmanstraat 1
2225 ER Katwijk